זרימת הדם אל השרירים ההיקפיים במהלך אימון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/03/2017 | 10:49 | מאת: משה

שלום, אני לא יודע אם זה הפורום הרלוונטי אבל אני אשאל בכל זאת, אני בן 15 ולאחרונה התחלתי להתאמן בחדר כושר. רציתי לשאול איך הגוף "יודע" להזרים יותר דם לשרירים הרלוונטיים במהלך האימון בלי שחלק גדול מהחמצן והגלוקוז יתבזבז "בדרך" מהלב אל השריר ויכנס לרקמות אחרות? זה קשור להפרש לחצים בין כלי הדם? מה לגבי השיקום והמנוחה לאחר האימון, איך הגוף יודע להזרים את חומצות האמינו הדרושות לשיקום ובניית השרירים בלי שזה יתבזבז "בדרך" ויגיע לרקמות אחרות במקום לשרירים שהופעלו באימון? האם גם אז יש הפרש לחצים?

25/03/2017 | 14:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. פרוום זה עוסק במחלות לב. זרימת דם מפתפזרת באיבירם וכל הסטרוקטורות בגוף ובהתאם לפעילות איבר ספציפי כמות הדם משתנה. זה תלוי לא רק בתפקוד הלב, אלא גם בתפקוד האיבור, במנהו הספציפי וצרכיו. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה