תוצאות בדיקה אקו לב חדשות וישנות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/02/2017 | 00:04 | מאת: אסתר

שלום, הייתי רוצה לקבל עצה מה זה אומר תוצאות הבדיקה, עשיתי בדיקת אקו וכתוב: המסתם הימטרלי: מעובה. חדר שמאל תקין בגודל ובתיפקוד הגלובאלי והאיזורי, ואינו מעובה לחצי מילוי מוגברים עליה שמאלית מעט מורחבת אאורטה תקינה חדר ימין תקין ומתמודד מול לחץ דם ריאתי תקין אי ספיקה מיטרלית קלה + מרכזים עם VC של 3 מ"מ אי ספיקה טריקוספידלית קלה +. IVC תקין ללא נוזל פריקרדיאלי אלה תוצאות בדיקה קודמת שבוצעה באוגוסט 2016: חדר שמאלי אינו מוגדל; תפקודו הגלובאלי והאזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך כ- 60%. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הודגמה אי ספיקה מיטראלית מזערית וטריקטספידלית קלה עם מפל לחצים בן 23 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ- 30 ממ"כ. הפריקארד אינו מעובה. ללא תפליט פריקרדיאלי. שורש הוותין והוותין העולה ברוחב תקין. לסיכום: Normal Echo

18/02/2017 | 11:15 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

עליך לגשת לקרדיולוג עם תןצאות בדיקות אלה. בבדיקה נוכחית דליפה מיטרלית יותר מקלה, דליפה טריקוספידלית בדרגה יותר מקלה - אך מימצאים הללו דעיין קלים בסה״כ. כאמור לחת מילוי מוגבר במעיד על הפרעה בהרפיית הלב, עם הרבחה של עליה שמאל. בברכה, דר׳ דדשב

18/02/2017 | 19:38 | מאת: אסתר

קרדיולוג לא אמר כלום, לא התייחס. יש אפשרות לקבל תשובה במילים שאני אבין ? תודה מראש.

24/02/2017 | 18:45 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש לגשת לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה