תוצאות בדיקת אקו פיענוח בבקשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/02/2017 | 16:57 | מאת: אסתי

באוגוסט 2014 עברתי התקף לב. החודש עשיתי אקו למעקב ואלו התוצאות: aorta root diameter 27 היה 29 בפעם הקודמת LT atrium dimensions 31 היה 33 בפעם הקודמת Lt ventricle : edd 38 היה 39 בפעם הקודמת esd 26 היה 28 בפעם הקודמת %shortening 31 היה 37 בפעם הקודמת ivs thickness (ed) 11 היה 10 בפעם הקודמת Pw thickness (ed) 11 היה 10 בפעם הקודמת aortic flow - max velocity 1.5 היה 1.9 בפעם הקודמת tricuspid flow - max velocity 2.9 לא נבדק בפעם הקודמת באנליזה לא ברור לי הכתב כל כך... very low echogemuty? הטכנאית ציינה שלא רואים כל כך טוב אולי זה ציון שלא רואים טוב? good global sys...wf גם פה לא ברור לי מה כתוב ולא יכולה לצרף תמונה normal size of.... שוב הכתב... minimal MR Mild TR. PHT; PHSP=40 mm ttg אם הייתי יכולה לצרף תמונה אולי היה יותר ברור. בבקשה אם אפשר לפענח לי את התוצאות, כדי שלא אלחץ מדי ....שישי היום וקופ"ח סגורה... תודה רבה.

10/02/2017 | 18:18 | מאת: אסתי

Mild TR. PHT ; PASP = 40mmHg יתר לחץ דם ריאתי?

11/02/2017 | 13:02 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. שינוי מינורים במפסרים ייתכנו ואין בזה שום בעיה, במיוחד כשהמדייה ירודה טכנית כפי עולה מהרשום בפנייתך. יתר לחץ ראיתי קל, כן. בברכה, דר׳ דדשב

11/02/2017 | 16:49 | מאת: אסתי

תודה רבה. שאלה נוספת, יתר לחץ ראתי קל דורש טיפול כרגע? או רק מעקב?

11/02/2017 | 17:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

תודה על פנייתך החוזרת. על פי רוב לא, אך הכל הוא בקנוטקסט קליני הכולל. בברכה, דר׳ דדשב

11/02/2017 | 17:09 | מאת: אסתי

אני מאוד מאוד מודה לך, הרגעת אותי. מחר אגש לקרדיולוג שלי.

11/02/2017 | 17:52 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מצויין. בהצלחה.

מנהל פורום קרדיולוגיה