מסתם אורטלי דו-עלי ופלפיטציות, לדאוג?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/02/2017 | 02:16 | מאת: פ.ש

שלום, אני בן 33, בריא לגמרי למעט אבחון מימי הצבא של מסתם אורטלי דו-עלי עם רגורגיטציה בינונית שנמצא במעקב אקו כל כמה שנים. בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש הלמות לב חזקות לפרקים (יחסית ארוכים, לפעמים ברמה שזה מפריע לישון) שתואמות לתיאורים באינטרנט של פלפיטציות. האם יכול להיות קשר בין השניים והאם זה יכול להעיד על משהו? האם יש צורך בתשומת לב רפואית? (יצויין שגורם נפשי בהחלט בא בחשבון מאחר ואני עומד להפוך לאבא עוד חודש ובמקביל עומד לצאת להרפתקאה מקצועית גדולה) תודה רבה מראש!

11/02/2017 | 12:52 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. יש צורך במעקב אצל רופא קרדיולוג ולא רק באקו לב. כן ייתכן קשר בין הדברים והתסמנות קלינית שתארת בפנייך מחייבת הערכה מחודשת בהקדם כולל אקו לב, באם לא בוצעה לאחרונה ובידקה בהקדם של ממש אצל קרדיולוג. מציע להלשים גם בדיקת הולטר קצב לב. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה