אי ספיקה של מסתם אורטאלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/02/2017 | 11:02 | מאת: פשוק

בן 69. לפני כ-10 שנים עברתי החלפה של מסתם אורתלי לביולוגי, זאת לאחר כ-10 שנים של רגורטיטציה אסימפטומטית שגרמה להתעבות. כיום נראה שאין דליפה. 1. האם יש לצפות לכך ששריר הלב חזר לעובי הנורמלי ? 2. האם יש להניח שנגרמה פגיעה שיורית לשריר הלב? 3. האם צפוייה בעתיד פגיעה מוקדמת בשריר הלב כתוצאה מהתקופה של 10 שנים לא סימפטומטיות ?

04/02/2017 | 16:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. לא בהכרח, קרוב לוודאי שלא 2. עיבוי של שריר הלב דבר לא תקין.... מדובר בשינוי במנה של הששריר....אם כי חשוב תפקוד הלב 3. לא ברורה לי השאלה.... הרי גורם הפוגע - בעיה של המסתם האארוטלי לא קיים כבר עשור. בברכהֿ, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה