שאלות לגבי הורמונים- אסטרוגן ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/01/2017 | 11:24 | מאת: דפנה

שלום רב, האם הורמונים גורמים להפרעות קצב? והאם זה הפיך כלומר אם מפסיקים הן נעלמות? (יש לי PFO קטן , חור סגלגל ). אני אמורה לקחת את האסטרוגן רק עד שבוע 9 להריון האם גם בתקופה קצרה כזו זה יכול לגרום לתופעות לוואי?

14/01/2017 | 19:10 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. תלוי באיזה הורמון מדובר. אם יכ הפרעת קצב לב דבר נדיר מאוד. חשובה השאלה האחרת - לגבי פונציאל של קירש דם בעת נטילת הורמונים ובעיקר לאורך ההיריון בשל קיום של חלון סגללג פתוח. אני מציע לבצע הערכה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה