כאבים בחזה אחה"צ ובערב והכל תקין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/01/2017 | 14:06 | מאת: נינה

שלום בת 60 אחרי 2 צינתורים וסטנטים סכרת 2 שנים רבות בשעות אחה"צ והערב כשאני צועדת יש לי כאבים בחזה ובגב או כאבים שמתחילים מרום הבטן ומקרינים כמו חגורה לכיוון הגב כשאני עוצרת הכאב נעלם בשעות הבוקר עד הצהריים אני הולכת מהר, מטפסת במדרגות, סוחבת סלים ואת הנכדים והכל בסדר. אין כאבים. נשלחתי לאקו לב והכל בסדר. אקג תקין. מיפוי לב עם תליום לפני כמה חודשים - יצא תקין. מאד מוזר. גם הולטר שעשיתי יצא תקין פרט לפעימות מוקדמות בודדות. הקרדיולוג שלי לא יודע להסביר את זה. יתכן שיש קשר לרמת הגלוקוז בדם אחרי ארוחת צהריים "קצת גדולה"? יתכן שדפנות העורקים קשיחים וכשהסוכר גבוה זו תגובתם? מה זה יכול להיות? תודה על תשובתך

03/01/2017 | 15:56 | מאת: נינה

ברצוני לציין שאני סובלת מאנמיה קשה כתוצאה מאי ספיגת ברזל בבדיקות האחרונות ההמוגלובין היה 9.6 וכנראה שכעת צנח יותר קראתי שיש קשר בין אנמיה לבין כאבים בחזה

08/01/2017 | 22:31 | מאת: נינה

לא קבלתי תשובה לשאלתי

14/01/2017 | 19:24 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. סליחה שלא ראינו את הפנייתך אנמיה בהחלט עלולה להחמיר את כאב חזה כש הכאב מקורו הוא חסימה בעורק כלילי. לאור רקע שלך עלך לגשת בהקדם להערכה אמל קרידולוג. בנוסף ובלי קשר יש לבצע בירור מלא של אנמיה, כולל הערכה אצל גסטרואנטרולוג, גינקולוג (לאישה) ולתקנה. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה