הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/03/2001 | 22:20 | מאת: יסמין

שלום רב, אני בת 33 וזה מספר שנים עם פעימות מוקדמות וטכיקרדיה (בהולטר, שעשיתי לפני כ-5 שנים הגיע ל185). נבדקתי ע"י קרדיולוג לא מזמן שאמר שהבעיה שאין ללב "ברקס" (חולשה במע הפרהסימפטטית) ולדעתו אני צריכה לעלות במשקל (46 ק"ג) ולעשות ספורט כי אם זה ימשיך אני עלולה להגיע עד צריבה ואץ קוצב. כיום אני עדיין מרגישה כל הזמן את הפרעות הקצב. אשמח אם תסביר לי מתי למעשה צריך להתערב בפעילויות שציינתי , (מה הסכנה בדופק כזה ) אציין שאני לא מטופלת תרופתית. מודה לך מאוד יסמין

10/03/2001 | 11:42 | מאת: ד"ר אילן קיציס

קודם כל צריך לראות את ההולטר בעינים. התאור שלך לא מציין איזה הפרעת קצב יש לך. יש המון סוגים של דפקים מהירים (ו - 185) זה הרבה. בכל אופן חשוב גם הדופק הממוצע ובכלל להסתכל על כל התרשים (הרבה דפים). יש אנשים אצלם הדופק מאוד מהיר כל הזמן והוא עולה עוד יותר במאמץ מינימלי, דבר הפוגע ביכולת התפקודית. את צריכה להבדק, לעשות אקו לב וגם בדיקת מאמץ - אלו יראו את הלב (שכנראה תקין), ואת תגןבת הדופק למאמץ - כמה מהר עולה הדופק וכו' לאחר כל אלו אפשא יהיה להמליץ לך על טיפול - החל מפעילות גופניחת ואולי אף תרופות. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה