לחצים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/03/2001 | 01:13 | מאת: גלעד

לרופא שלום. אני בן 52 ובד"כ מרגיש בסדר. לאחרונה שמתי לב שבעת פעילות ספורטיווית (כדורסל) אני מרגיש כאבים בחזה וחוסר אוויר. אני מעט את קצב המשחק ואז אני חוזר לעצמי. אני מבקש להדגיש שבעבר רצתי והשתוללתי במגרש, אמנם התעייפתי ולא היה לי אוויר אולם לא חשתי כאבים בחזה. אין לי בעיות בעבודה או בבית, רק כשאני רץ בכדורסל אחרי 2-3 דקות ריצה כואב לי בחזה. אני פוחד ללכת לבדיקה. מה יכול להיות אצלי. האם זה יכול להיות סתם התכווצות שרירים? תודה גלעד

05/03/2001 | 19:41 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כמובן שעליך לעבור בדיקת אקג וארגומטריה (לפחות). בקשר לפחד... תחשוב שעורקי הלב שלך לא מכירים את השםה העיברית ובטח לא את המושג פחד... אם יש מחלה קיימת עםם או בליהפחד שלך זה יתקדם. לכן, עדיך שתפחד ותבדק... אולי לא ימצא כלום או לחליפין, ימצאו משהו ויציעו לך פתרון תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה