מחלה זיהומית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/03/2001 | 23:29 | מאת: מנאל

ד"ר אילן שלום רב ברצוני לשאול מה הסבירות להתפתחות מחלת לב זיהומית על רקע זיהום ויראלי/חייקי "רגיל" (שפעת...) האם יכול לקרות לכל אחד, האם זה לוקח זמן מזמן המחלה הראשונית ומה הסימנים שיכולים להחשיד לכיוון זה. אני יודעת שזו שאלה די גדולה ומקיפה , אך אשמח לתשובה כללית ותמציתית. רב תודות מנאל

02/03/2001 | 16:45 | מאת: ד"ר אילן קיציס

נהסבירות לחלות במיוקרדיטיס (דלקת וירלית של הלב) לאחר שפעת נמוכה מאוד מאוד... יש כל כך הרבה שפעות בעולם ורק קומץ קטן של חולים לוקה במיוקרדיטיס הבאה לידי ביטוי קליני. יתכן, מאידך, שאילו היו בודקים את כל חולי השפעת לגבי מצב הלב שלהם בזמן השפעת היו מגלים הפרעה כלשהי גם בלב. בכל אופן אלו מצבים חולפים אשר לא משאירים כל צלקת בלב. תרגע... !!!! תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה