פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/02/2001 | 18:50 | מאת: זיוה

שלום, אשמח לקבל הסבר קצר על התופעה הנקראת פעימות מוקדמות, היות ואני סובלת מהפרעות קצב על חדריות (בבדיקת הולטר שביצעתי התגלו הפרעות אלו). ברצוני לדעת ממה נובעת התופעה והאם יש קשר למצב נפשי??? האם הכדורים "קונקור" יכולים לעזור לטיפול בתופעה??? תודה רבה, זיוה

28/02/2001 | 22:58 | מאת: ד"ר אילן קיציס

פעימות לב מוקדמות יכולות לנבוע ממקור העליות או החדרים. זה מאוד שונה. קיימות סיבות רבות לסוגים שונים של פעימות מוקדמות. יש פעימות בודדות ויש ברצף, ויש רצפים קצרים וארוכים, וכל זאת יכול להיות מהעליות או מהחדר הימני או מהשמאלי. ללא אקג ו/או הולטר קשה לא ניתן להתייחס לכל הנושא באופן גורף. הכי טוב, שתלך לקרדיולוג שלך והוא יסביר לך בדיוק במה מדובר, מאיפה יוצאת הפעימה המוקדמת והאם יש לכך משמעות קליניחת כלשהי. סליחה

מנהל פורום קרדיולוגיה