טחול

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

24/02/2008 | 19:45 | מאת: אתי

בה לפני כשבוע הגעתי לבית חולים עם כאבים בצד שמאל של הבטן בבדיקת סי טי התגלה טחול מוגדל ב-19 סמ (שדרך הגב לא הוא גרם לכאבים בצד שמאל אלה דלקת במאי הגס כך נאמר לי ע"י הרופאים), יש לציין שבבדיקת אולטרסאונד לפני כשנתיים הטחול לא היה מוגדל (אפילו צויין בבדיקה) ברצוני לדעת מה גורם לכך שהוא גדל ב-19 סמ, והאם חייב להוציא אותו ועם לא מוצאים מה נגרם מכך.(יש לציין שאני סוכרתית מזה 12 שנה מטופלת ע"י אינסולין 5 זריקות ביום) וכן יש לי נרופתיה, וגם לחץ דם גבוה. תודה לתשובתך

06/03/2008 | 13:57 | מאת:

טחול מוגדל יכול להיות ביטוי למחלה דלקתי אחרת בבטן או ביטוי למלה סיסטמית. מחלות כבד אף הן יכולות לגרום להגדלת הטחול. הגדלת טחול לכשעצמה אינה הוריה לכריתתו.