האם ניתן לטוס עם צנטר שמנקז נוזלי לימפה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

21/02/2008 | 09:30 | מאת: ארז

שלום. אבי (בן 70) עבר השתלת כליה. נמצא עדיין בחו"ל (פיליפינים) אחרי כשבוע מההשתלה, למרות תפקוד תקין של הכליה המושתלת (מטיל שתן, רמות קריאטנין הולכות ויורדות), הוחלט על ניתוח נוסף (בהרדמה אפידוראלית) בגלל פריצת נוזלי לימפה ודם דרך התפרים. כעת הוא מאד חלש, ועם צנטר (נקז). עדיין כמויות הנוזלים היוצאות מאד גדולות. נאמר לנו שמחכים שהכמות תרד לסביבות 50 cc ואז יוכל לטוס לארץ להמשך טיפול. האם זה נכון? האם יש חומר (גם באנגלית) שניתן לקרא על הסכנות הכרוכות? תודה מראש! ארז

21/02/2008 | 13:14 | מאת:

אין כל בעיה לטוס עם נקז. אני מתאר לעצמי כי הניתוח השני היה בשל מצב שנקרא- התבקעות הבטן- אונטרציה