גוש בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

07/02/2008 | 16:35 | מאת: רותם

לאבא שלי בן 58 מצאו גוש שמחובר לראש הלבלב בגודל של 4 מ"מ בערך, אחרי בדיקת רנטגן, בדיקות דם ובדיקת EUS הוחלט לבצע ניתוח שבו יכרת הגוש ביחד עם חלק מראש הלבלב.בנוסף גם נאמר לו שהסוכרת שהתחילה במקביל נגרמה כתוצאה מהגוש (כרגע הוא מזריק אינסולין). האם כדאי על סמך הבדיקות לבצע ניתוח והאם באמת במידה וכורתים חלק מהלבלב הסוכרת תישאר לצמיתות?

08/02/2008 | 13:13 | מאת:

גוש בראש הלבלב בגיל כה צעיר מהווה אינדקציה לניתוח גם אם לא השוגה אבחנה ריקמתית. אני בטוח כי הצוות המטפל בו שקל את כל הנתונים טרם ההצעה לניתוח וגיבש עמדה. הסכרת יכולה לעיתים להיות הביטוי הראשון לגידול בראש הלבלב אך רק לעיתים רחוקות הניתוח "מרפא" את הסכרת.