ניתוח להסרת לבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

02/01/2008 | 23:04 | מאת: כפיר

שלום! יש לי שאלה ואשמח לקבל חוות דעת מקצועית על התחבטות קשה. לאימי שתיבדל לחיים ארוכים, מצאו גוש בגודל 3 ס"מ בלבלב. לא נעשתה לה בדיקה מעמיקה בנוגע לגוש, אך היא נבדקה אצל רופא מומחה והוא המליץ לה בלי ביופסיה להגיע לניתוח. אנחנו חסרי אונים בנוגע למעשינו העתידיים! מה עושים?

03/01/2008 | 07:05 | מאת:

ההחלטה על ניתוח ללא ביופסיה תלויה בטיב הגידול- ציסטי או סולידי, מיקומו בלבלב ובגיל החולה. לעיתים גידולים ציסטיים בראש הלבלב( המחייבים ניתוח יותר מורכב) ראוי לדגום בהם את הנוזל ובהתאם לרמת הסמנים להחליט על ההמשך(יעשה בעיקר בחולים מבוגרים במטרה להמנע מניתוח גדול). באופן כללי ניתוח ללא ביופסיה ולאחר בירור מקיף- טומוגרפיה, EUS, מרקרים הוא ראוי בידיעה כי בכ- 11% מהמקרים התשובה הסופית תהיה שפירה. למרות זאת ההתנהגות הקלינית(צהבת ללא כאב), המראה הרנטגני והסמנים בדם(CA19-9)יכולים לתת תמונה די מדויקת לגבי הפתולוגיה.