חבישה לאחר ניתוח כריתת סינוס פילונידלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

28/11/2007 | 11:39 | מאת: אורן שקד

שלום רב, עברתי לפני שבוע ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי. הפצע הושאר פתוח והונחיתי להתקלח ולשטוף את המקום במים פעמיים עד שלוש ביום עד לסגירה. עומק הפצע כ- 3-4 ס"מ. לחבר שעבר ניתוח דומה הומלץ להשאיר גזה בתוך חלל הפצע בין מקלחת למקלחת כדי למנוע מצב של חיבור חיצוני לא רצוי ולהבטיח את החלמת הפצע מחלקו הפנימי והחוצה. שאלתי היא האם אכן נדרש להחדיר גזה לתוך חלל הפצע כדי להבטיח סגירה נכונה? האם יש בכך סיכון כלשהו? האם יכולה להיות סיבה מדוע לא הונחיתי לעשות כך ע"י הרופא שלי? בתודה מראש, אורן.

28/11/2007 | 14:27 | מאת:

שטיפת הפצע עם מים וסבון וחבישה יבשה הינו הטיפול הממומלץ אין צורך לדחוף גאזות. הפצע יחלים היטב באופן טיפול זה.

28/11/2007 | 19:39 | מאת: אורן שקד

תודה על התגובה המהירה. מה פירוש "חבישה יבשה"? האם הכוונה להנחת פד מבחוץ (על התחתון) כדי לספוג את ההפרשות מהפצע? כרגע זו החבישה היחידה שאני מבצע... האם זה מספיק? תודה רבה, אורן.