בקע?

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

10/11/2007 | 13:38 | מאת: גלית

שלום ד"ר אני בת 27, בריאה בד"כ. יש לי בחודש האחרון כאבי בטן תחתונה סביב הטבור בבדיקת רופא כירורג(בדיקה ידנית) טען שייתכן ויש לי בקע טבורי אך הוא לא בטוח... הופנתי לאולטרסאונד של דופן הבטן השאלה היא האם באמת ניתן לראות באולטרסאונד אם יש בקע?? אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות על מנת לוודא שאכן יש בקע? כלומר איך מאבחנים בקע מלבד בדיקה ידנית?? האם בסי טי בטן רגיל ניתן לראות בקעים?? (עשו לי סי טי אנטרגורפיה לפני כמה חודשם(לפני שהיו לי כאבים) הסי טי בוצע בזמנו על מנת לשלול בעית בכלי דם..)בכל מקרה הוא יצא תקין, האם בסי טי כזה רואים בקע? במידה ואפשר לראות בסי טי בקעים, האם כשעשיתי לפני 3 חודשים את הסי טי לא ניתן היה לראות אז את הסימנים של בקע(כאמור אז לא היו לי כאבים )? אני חוששת מקרינה נוספת ולכן חשוב לי לדעת האם לא אצטרך לעבור שוב CT למינהם דרך אגב, האם בMRI ניתן לראות יותר אינפורמציה מCT? האם שם ניתן לראות אם יש בקע? תודה רבה

11/11/2007 | 14:06 | מאת:

את צודקת בחששך מקרינה מיותרת ואכן אין צורך בטומוגרפיה חוזרת. בקע בטבור מאובחן באופן קליני. לעיתים קשה לזהותו ויהיה צורך באמצעי נוסף. כל אשר יש לעשות במקרה שלך הוא לצפות בטומוגרפיה שכבר בצעת....