Umlical Hernia

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

20/09/2007 | 07:08 | מאת: ח.א

הי, יש לי מספר שאלות: 1) האם במקרה של בקע טבורי (שנוצר לאחר הריון) חייבים לנתח, למרות שאין כאבים? 2) מהם הסיכויים לכליאה? 3) מה גורם לכליאה? 4) האם (לפני ניתוח לתיקון ההרניה) צריך להשתמש בחגורת בטן בזמן התעמלות? תודה

20/09/2007 | 13:21 | מאת:

אתחיל מהסוף 1. אין צורך בחגורת בטן או להמנע מפעילות 2.סיכויי הכליאה הם נמוכים 3. כליאה הוא מצב שבו תוכן הבקע אינו חופשי להכנס ולצאת בדפקט הקיים בדופן הבטן 4. במידה ובמהלך ההריון הבקע היה סימפטומטי מומלץ לתקנו לאחר הלידה