כאבים בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

19/09/2007 | 16:00 | מאת: דפנה

שלום רב, יש לי מזה מספר שנים כאבים בשד הימני, לאחרונה ( לפני כשנה) אובחנה פיברואדנומה לאחר ביופסיה. מזה חודש שהשד כואב מאוד גם באיזור הפיברואדנומה (שהמיקום שלו הוא השעה 12:00) וגם קצת לצד ימין לכיוון בית השחי. יש לי תור לכירורג בעוד מספר שבועות. האם הכאבים יכולים להיות תוצאה של פיברואדנומה שגדלה בינתיים, או משהו אחר?

20/09/2007 | 13:24 | מאת:

הסיבה לכאב בשד אינה ברורה כלל ועיקר. סיגריות וקפה כנראה קשורים להגברת הכאב. בכל מקרה, כאב בשד מחייב בירור, בהתייחס לגיל גם להדמיה של השד. פיברואדנומה עלולה לגרום לכאב ואם גדלה הייתי ממליץ להוציאה.