כאב בטן שמאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

01/08/2007 | 18:23 | מאת: מורן

מזה מס' חודשים אני סובלת מכאב מטריד שבא והולך, במותן שמאל ובבטן שמאלית תחתונה. אין קשר לוסת/ ביוץ או לפעילות מעיים. הכאב הופיע לראשונה בהריון בשבוע 9 ויוחס למתיחת ליגמנטים. ההריון פסק לפני חודשיים, בשבוע 22 עקב הפרדות שיליה. לאחר ההפלה עברתי פעמיים US וגינלי עקב הכאב הזה שלא הדגים דבר. גם ב-US בטן תחתונה ודרכי שתן לא נמצא כלום אולם הייתה רגישות במגע המתמר. מלבד הרחבת הבירור הגינקולוגי, האם יש מקום לבירור כירורגי בנוסף? כמו כן- במהלך נסיונות היילוד הופעל לחץ חיצוני רב על מרכז הבטן במשך שעות ארוכות. מאז ישנו כאב עמום סביב הטבור ואף רגישות קלה במגע. האם דורש בדיקה או יחלוף מעצמו?

03/08/2007 | 06:58 | מאת:

לכאב בטן שאינו חולף מעצמו ונמשך זמן רב יש צורך בבירור מקיף. אולטראסאונד בטן היא בדיקה טובה אך אינה מספקת ואינה טובה לכל מערכות הבטן. אני ממליץ כי תבדקי גם עי כירורג אשר יקבע קודם כל האם יש צורך בבירור נוסף וובאיזה אופן.