שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

12/07/2007 | 12:56 | מאת: מיה

שלום מה זה אומר שבבדיקת אצבע יש עדות לדם רקטאלי ובדיקת רקטוסקופיה תקינה , ולכן מומלץ ביצוע קולונוסקופיה דחופה . אני בת 19 , בריאה בד"כ , הלכתי לפרוקטולוג בגלל דימומ מפי הטבעת. גירסא להדפסהשלח לחברים

12/07/2007 | 13:16 | מאת:

דם על הכפפה בבדיקה רקטאלית הינה עדות לדימום ממירכת העיכול. הסיבה השכיחה ביותר לדמם רקטאלי בישראל היא טחורים.ישנן עוד מחלות בפי הטבעת הגורמות לדימום. במידה ולא מזוהה פתולוגיה בפי הטבעת ממשיכים בבירור באמצעות בדיקת קולונוסקופיה. הבדיקה מבוצעת בטישטוש קל ומאפשרת לזהות פתולוגיות לאורך המעי הגס.