פילונידל סינוס בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

09/07/2007 | 21:32 | מאת: איילת

חיפשתי קישורים כאן לחולה בהריון שאובחן אצלה פילונידל סינוס ולא מצאתי, אז אני כותבת... אני בשבוע 20 להריוני, ואובחן אצלי סינוס פילונידלי, מה שאומר ניתוח והוצאת הנגע בהרדמה מקומית / מלאה. טרם נפגשתי עם כירורג, אבל רופאת הנשים שלי אישרה שאכן זה זה. האם לא מסוכן לבצע את הניתוח בהריון? מה לגבי הרדמה מלאה או מקומית? איך זה משפיע על העובר? האם אוכל לקחת אפידורל כשאלד, אם ארצה? התחלתי בינתיים אנטיביוטיקה (אוגמנטין) הניתן לקחת בהריון, האם ייתכן וזה יעבור, לפחות עד לאחר הלידה? אשמח לתשובה. תודה.

10/07/2007 | 07:10 | מאת:

המלצתי היא לניקוז בהרדמה מקומית בהריון ורק לאחר הלידה ביצוע הניתוח הדפינטיבי.