לבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

09/07/2007 | 20:13 | מאת: תמי

שלום לפרופסור. בהמשך לבירור שאני עושה לגבי הלבלב.כתוצאה מצילום סי טי,שבו נאמר שהלבלב מעובה באופן דיפוזי, ביצעתי בדיקת US בטן ונמצא שראש הלבלב מעט וCBD מוגדל. לאחר מכן עשיתי אולטראסאונד אנדסקופי ללא ביופסיה והתוצאה ,שהלבלב תקין על כל חלקיו. האם יתכן מצב כזה, שהכל תקין? כאשר יש ירידה ניכרת במשקל, יש לציין שבדיקות שעשיתי לפני כחודשים לגבי הלבלב היו תקנים , AMYLASE130 , CA-19-9 3.1 לא ביצעתי שוב בדיקות דם כדי לבדוק אם הערכים השתנו. יש לציין שאני בת 47 ולוקחת תרופות איזופי או אימורן, פלקויניל,ופרדניסון עקב SLE כ-6 שנים. האם יתכן ואני מפתחת דלקת כרונית? או דבר אחר? איזה בדיקות או בירורים אני צריכה לעשות? תודה על תשובתך.

10/07/2007 | 07:17 | מאת:

הרחבת צינור הלבלב מטרידה הגם שלא נראה ממצא המסביר את ההרחבה. יתכן כי מדובר בדלקת כרונית של הלבלב על רקע הטיפול התרופתי אך הייתי ממליץ לבמע עוד מספקר בדיקות - סיטי מכוון ללבלב במידה וזה שבוצע לא נעשה בטכנעקה זו מעקב סמנים בדם בכל שלושה חודשים עד אשר תתאשר האבחנה כי מדובר בדלקת ולא תהליך אחר וזאת באמצעות ביקורת סיטי בעוד שלושה חודשים- גם הפעם בפרוטוקול לבלב. ישנם מרכזים השואבים את נוזל צינור הלבלב לצורך בדיקה ציטולוגית וסמנם בנוזל במהלך בדיקה שנקראת ERCP. כל האנרגיה הזו מושקעת בכדי לשלול גידולים ממקור צנרת הלבלב.