סינוס פילונידלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

09/07/2007 | 11:41 | מאת: שרית

שלום, בני בן 18. לפני מספר חודשים אובחן אצלו סינוס פילונידלי. בפעם הראשונה היה לו כאב מקומי, שחלף לאחר הוצאת שיער מהסינוס. בפעם השנייה התפתחה מורסה עם כאבים, נפיחות ואדמומיות. מרחנו משחה אנטיביוטיות והכאב חלף. האם כדאי לנתח בהקדם, להוצאת המורסה והסינוס (למרות שכרגע הוא מרגיש טוב) או לחכות לפעם הבאה שהאזור יזדהם ורק אז לנתח? תודה!

09/07/2007 | 14:39 | מאת: זבוש

הממ אני לא יודעת מה הוא עבר ואני גם לא רופאה או משהו בסגנון אבל לפני פחות מחודש אני עברתי את הניתוח,כריתה של כל האזור בהרדמה מלאה והשארת המקום פתוח.. ההחלמה אומנם איטית,אבל בטוחה(95אחוז הצלחה)אני עדין בשלבי ההחלמה,אומנם לא נעים להסתובב עם "בור" אבל לא יותר מזה..זה לא כ"כ כואב..אומנם קצת מציק אבל בהחלט לא כואב... הייתי ממליצה לו לעבור כריתה בהקדם,גם לי היה את האבצס הזה שכל הזמן התנפח וכאב והפתיחות בבית חולים בכלל לא נעימות.../:(הן הרבה יותר כואבות מהניתוח וההחלמה!!) (אני בת 19..)

09/07/2007 | 17:31 | מאת:

בהחלט כדאי לנתח. יש להמתין לחלוף הדלקת ואז לבצע ניתוח לכריתת הנגע. בד"כ אין צורך להשאיר את הפצע פתוח.