בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

04/07/2007 | 09:32 | מאת: הילה

שלום. כמה זמן אחרי ניתוח בקע טבורי אפשר להיכנס להריון? כמה זמן אחרי ניתוח כזה מותר להרים ילד ששוקל 14 קילו? תודה

04/07/2007 | 09:51 | מאת:

במידה והבקע תוקן עם רשת ניתן לחזור לפעילות מלאה כעבור חודשיים. כולל הרמת משאות. מבחינת הכניסה להריון- לא צריכה להיות בעיה ובעיקר אם תוקן הבקע עם רשת שכן הלחץ התוך ביטני עולה רק בשלבים היותר מתקדמים של ההריון. במידה והבקע תוקן ללא רשת הייתי ממליץ להמתין שלושה חודשים אם כי עלי לציין שאין לכך סימוכין בספרות.

04/07/2007 | 10:38 | מאת: הילה