מה זה כן יכול להיות ? האם ... או ... ? !!!

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

03/07/2007 | 09:02 | מאת: ch694

שלום רב , עברתי לפני שבועיים בדיקת קולונוסקופיה ( הבדיקה נעשתה ללא טשטוש והיתה מכאיבה - יש לי בעיה במציאת וורידיים - בזמן הבדיקה כל הזמן זזתי) . תשובת הבדיקה היתה תקינה , אבל אחרי כמה שעות מהבדיקה היציאה שלי היא - רק קרישי דם וקרישי שומן בצבע צהוב וגם עם דם - ומלווה בזה כאבי בטן . הלכתי למיון - הבדיקות היו תקינות מצילומי רנטגן , CT , בדיקות דם ושתן , אפילו דופק ולחץ דם תקין וגם כן החום שלי לא עלה על 36.2 ., אושפזתי 4 ימים להשגחה . אתמול שוחררתי מבה"ח , הכאבים חלפו אבל היציאות ... יותר מעשרה פעמים הולכת לשירותיים ( יציאה קרישי דם ומשהו צהוב – צבע הדם לפעמיים אדום כהה ולפעמיים אדום בהיר ) . בנתיים יש יציאה "רגילה" - פעם ביומיים - אבל עדיין יש יצאות של קרישי דם ושומן לפחות ששה-שבעה פעמים ביום , הדם יוצא כאבי בטן וכאילו יש עצירות כרונית , אז מה זה יכול להיות הדבר הזה ? רופא גסטרו אומר שאולי יש לי פיסורה ולכן ביקש יעוץ פרוקטולוג, אבל האם ייתכן כך ? ואם כן ,מה זה לא מופיע בקולו' או בבדיקת רופא כירורגי או לפחות גסטרולוג ?! ואם לא ,אז מה כן זה יכול להיות ? האם צריך לסבול כל כך זמן עד שידעו ממה זה ? האם כדאי ללכת לב"ח אחר או אפילו להחליף רופא ( בנתיים אני מטופלת במכון גסטרו בשיבא ) ? בנתיים יש לי בדיקה נשיפה הליקובטר עוד יומיים ויעוץ פרוקטולוג לעוד שבוע . הערה : אני בת 24 , בריאה בד"כ , לא לוקחת תרופות , צימחונית ,רזה ( 42 ק"ג אורך 155 ס"מ , הקולו' נעשתה בגלל כאבי בטן ושלשוליים מתמשכים ולפעמים עצירות וגם כן בגלל היסטוריה משפחתית בסרטן המעי . תודה מראש על כל עזרה גירסא להדפסהשלח

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2007 | 10:21 | מאת:

שישול שומני נובע בדרך כלל מאי ספיקה לבלבית ובירור בכיוון זה חייב להעשות הגפ שאת הקולונוסקופיה מלכתחילה עשו בגלל שילשולים. לגבי הדימום- קרישי דם בד"כ אינם מפיסורה וקולונוסקופיה אינה גורמת לפיסורה. במידה והדימום ממשיך אני חושב שיש מקום לקולונוסקופיה חוזרת. הפעם עם טישטוש מתאים.....