סינוס פילונידלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

09/05/2007 | 06:49 | מאת: חיילת מודאגת

שלום,אני לא כ"כ יודעת לאיזה פורום זה שייך,אך בכל זאת אנסה את מזלי. מזה שלוש שנים אני סובלת מאבסס חוזר באזור עצם הזנב,המלווה בכאבים וחום. בכל פעם שהמצב מחמיר אני עוברת פתיחה של המקום,דבר שמאד כואב ומשאיר טראומה. לאחרונה אחד הרופאים שבד את המקום אמר לי שהבעיה שיש לי הינה סינוס פילונדלי. מאז עברתי שוב פתיחה והמקום מאוד רגיש. רופא כרורגי בצבא אמר לי שלא ניתן לכרות את הסינוס אצלי בגלל בעיית משקל(110 קילו),לדבריו לא ניתן להרדים אותי והוא לא מוכן לקחת אחריות. רציתי לדעת אם דעתו היא נכונה,האים זה מסוכן לעבור הרדמה בגלל העודף משקל,אם כן מה ניתן לעשות? אשמח לתשובה, תודה מראש, חיילת מודאגת.

09/05/2007 | 07:14 | מאת:

סינוס פילונידאלי הגורם למורסות נשנות חייב להנתח. עודף משקל מהווה בעיה ומעלה רמת הסיכון אך אינו התווית נגד מוחלטת לניתוח ולראיה אחד הניתוחים השכיחים הנעשים כיום הוא ניתוח להשמנת יתר. בהחלט ראוי ואף רצוי כי תרדי במשקל למען בריאותך הכללית. אין הגיון כי תמשיכי לעבור ניקוזים חוזרים של מורסות בחייץ העכוזים. עלייך לשוב לכירורג ולהתייעץ בשנית.

09/07/2007 | 11:15 | מאת: שרית

בני בן 18 ואובחן אצלו סינוס פילונידלי לפני מספר חודשים. בפעם הראשונה היה לו כאב מקומי, שעבר עם הוצאת שיער מהסינוס. בפעם השנייה התפתחה מורסה עם כאבים, אדמומיות ונפיחות. מרחנו משחה אנטיביוטית והכאב חלף. המורסה כמובן קיימת. האם מומלץ לעשות ניתוח בהקדם, לניקוז המורסה והוצאת הסינוס, או לחכות לפעם הבאה שהאזור יזדהם ורק אז לנתח.