כאבים לאחר נתוח inguinal hernia

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

11/03/2007 | 23:19 | מאת: nils

לפני כשנה נותחתי נתוח הרניה, בצד שמאל. היו כאבים לאחר הנתוח שהפסיקו. לאחר שלשה חדשים החלו שוב כאבים, הלכתי לכירורג, וזה שלל את חזרתו של הבקע.ש לפני כמה ימים, החלו כאבים חזקים בצד שמאל, ושמתי לב ששק אשכים שמאלי נהיה ארוך יותר בלפחות 2 ס"מ מאשר השק הימני. חשדתי שהבקע חזר. ברם, יומים לאחר מכן, שמתי לב שהשק השמאלי "התכווץ" וכאילו חזר למקומו.(כמעט, עדין ישנה אסימטריה) טרם הלכתי לכירורג. האם הסימפטום של שק אשכים מאורך, מלמד על חדירתו של מעי לשק ? א"כ, איך יתכן שהשק חזר ? לתשובתך אודה.

13/03/2007 | 13:35 | מאת:

הכאב והשינוי בשק האשכים עלולים להצביע על חזרת הבקע או סיבוך אחר שלאחר ניתוח זה. אנא פנה לכירורג שניתח אותך לצורך בדיקה אותה ישלים כנראה עם בדיקת אולטראסאונד.