הבהרה לגבי פנייה קודמת אודות הרניה דו צדדית

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

08/02/2007 | 19:07 | מאת: יגאל

תודה עבור התשובות. עדיין זקוק להבהרה: האם ניתוח דו צדדי בשיטה הפתוחה (2 תפרים) אפשרי בהרדמה מקומית (אחת), או מצריך הרדמה אפידורלית. ובכל מקרה, האם הדו צדדיות לא מטה את הכף לטובת הלפרוסקופיה. תודה וסליחה על הטרחה

09/02/2007 | 13:27 | מאת:

הרדמה מקומית דורשת אילחוש שני הצדדים בנפרד. הרדמה ספינאלית, קאודאלית או אפידוראלית מאפשרת אילחוש דו צדדי בהזרקה אחת. יש שימליצו על ניתוח לפרוסקופי לבקע דו צדדי. הדו צדדיות אינה מפחיתה את שיעור הסיבוכים וההשנות הגבוהים יותר בתיקון בשיטה זו... ובוודאי שיקול העתיד לגבי ניתוחי הערמונית חייבים להלקח בחשבון.