עיכוב ניתוח?

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

30/01/2007 | 13:11 | מאת: אבי

שלום לפרופסור המכובד! רציתי לשאול ברשותך4 שאלות: 1.מה הסכנה בעיכוב ניתוח,כמובן יש את הסכנה של נמק שמצריך ניתוח דחוף, אבל לידעתי הסיכוי לכך הוא לא גבוה ולכן שאלתי האם יש סיכון מעבר לזה? 2.האם גודל הבקע משפיע באופן מסויים על הניתוח,כמובן אני מדבר על הבדלים של כמה ס"מ לא הבדל בין בקע של ס"מ לכמה עשרות...? 3.האם ניתוח בקע באדם יהיה אידאלי יותר, ואם כן האם שווה לעכב את הניתוח על מנת להוריד במשקל ובמעטה שומני? 4.אם יש מצב של בקעים בשני המפשעות, בקע בצלקת ניתוחית בצד, ובקע צלקת ניתוחית במרכז הבטן מה עושים במקרים כאלו?הרי אי אפשר לשים רשת על כל הבטן? מודה לך על תשובתך, וכמובן אם אפשר תשובות טיפ טיפה יותר מכן,לא,שחור לבן. תודה לך שוב.

01/02/2007 | 07:08 | מאת:

הסיכוי לכליאת הבקע אינו גדול הגם שמהווה איום. הסיכוי לכליאת בקע בבקע שאינו סימפטומטי מוערך בפרומיל אחד. למרות זאת ברגע שהבקע סימפטומטי- הסיכוי עולה מאוד ומכאן הצורך בניתוח. סיכוי הכליאה בבקע גדול קטן מאשר בבקע קטן וכך גם הכאב בדרך כלל. ברגע וישנם שני בקעים- בצלקת ניתוח אמצעית ובמפשעה צריך לשקול האם ניתן לשלב את שני הניתוחים. אז יתכן שהגישה הלפרוסקופית עדיפה. הפרדת שני הניתוחים למועדים שונים אף היא מקובלת וזאת בכדי להפחית את הסיכוי לסיבוך בניתוח האחד שישפיע על הניתוח השני. בשני הניתוחים תותקן רשת ועדיף לכל אתר בנפרד.