הצטברות נוזלים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

24/10/2006 | 22:19 | מאת: יעקב הלל

כשמונה שבועות אחרי ניתוח FUNDILOPICATION עקב בקע סרעפתי גדול, התלוננתי לכירורג על כאבים בצד שמאל של הבטן. בבדיקתו הוא קבע שאמנם יש הצטברות נוזלים באיזור קיפול הקיבה ומקוה שזה יספג. בתנוחת שכיבה אין לי כאבים אבל במצב ישיבה ועמידה יש כאבים. במצב עמידה לפרקי זמן ארוכים בעבודה הכאב מתגבר מאוד עד כדי הרגשה שמשהו הולך להתפוצץ. האם עצם העמידה יכול במצב הזה להחמיר מצבי או האם זה רק תחושה. האם יש מצב שהנוזלים לא יספגו?

25/10/2006 | 06:37 | מאת:

אינני מבין היכן חושב הכירורג כי הצטברו נוזלים וכיצד איבחן זאת. התלונה שאתה מתאר אינה אופינית וחייבת בירור.

25/10/2006 | 17:41 | מאת: יעקב הלל

הכירורג דר' גירון מישש בידיו בבטן האיזור שקבע שהוא מרגיש ההצטברות נוזלים, היה שם מאוד רגיש ללחיצות שלו. הבטן יותר קשה בצד שמאל מתחת לצלעות השטח לגובה ולרוחב כרוחב כף יד. לפי ההסבר שלו הנוזלים מילאו שטח של קיפול הקיבה. האם בירור כזאת נעשית באולטרהסאונד?