תופעות אחרי ניתוח fundilopication ניתוח בלפרוסקופי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

19/09/2006 | 18:25 | מאת: יעקב הלל

אני בן 60 ועקב בקע סרעפתי שהחמיר משך שנים נותחתי בניתוח בלפרוסקופיה. כבר שהתעוררתי מהניתוח היו לי כאבים חזקים ביותר בכתפיים והרגשת מלאות באזניים. המצב של הכתפיים השתפר. עכשיו שלושה שבועות אחרי הניתוח, חוץ מבמצב שכיבה ממשיך הלחץ באזניים לרוב אם כאב שממשיך מהאזניים עד הגרון וכואב לי מאוד בבליעה ויש כאב חד באותו נקודה בגרון. האופטלגין הנוזלי עוזר לי מאוד בהקטנת הכאבים. לפעמים הכאב יורד עד הכתף. הכאבים גם במגע על העור לאורך אותו תוואי. האם יתכן שמניפוח החזה נפגע עצב ששולט באיזור הנ"ל, יש לי גם סחרחורת שההולך ובא במשך היום כשאני על הרגליים. האם כדאי לעשות בדיקות מסוימות לבדוק את העניין. מה אתה מציע? בתודה מראש יעקב הלל.

25/09/2006 | 10:25 | מאת:

כאב בגרון או באוזניים לאחר ניתוח יכול להגרם מצינרור הקנה או הזונדה בהם משתמשים כחלק מהליך ההרדמה והניתוח. כאב שכזה חולף לאחר ימים ספורים. כאב מתמשך כפי שאתה מתאר ראוי שיבדק ע"י רופא אא"ג . אני מציע כי תפנה לרופא שכזה לבדיקת הלוע והאוזניים.