ניתוח בקע.

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

09/05/2006 | 12:04 | מאת: אבי

שלום לך! לאחרונה התגלה אצלי בקע צלקתי בבטן. בשיחה עם מומחה נאמר לי כי במידה והבקע לא מגביל אותי בצורה משמעותית בחיי היום יום אין צורך לנתח אותו.ורק כאשר הדבר יקרה אז נראה מה עושים... הבקע הוא קטן(בדיקת אולטראסאונד כ 1 ס"מ). כאמור גם אמר כי אני יכול להמשיך בפעילות גופנית וכו ללא הגבלה וכו"... שאלתי: האם אתה מסכים עם קביעה זו?האם לא עדיף לנתח בשלב זה כאשר הבקע קטן?וכו".... מודה לך מקרב לב.

09/05/2006 | 15:35 | מאת:

אני מבין ממכתבך כי אתה סובל מבקע בצלקת של ניתוח קודם בבטן. במידה ואינו סימפטומטי- ניתן לדחות את הניתוח ולעקוב. במידה וגדל או גורם לכאבים לנתח. עליך לזכור כי בקע עלול להכלא וידרש אז ניתוח דחוף. הסיכוי לכליאה אינו גדול ולכן צדק הרופא שלך באומרו כי ניתן להמתין עד הסתמנות קלינית ולהחליט אז לנתח.