בנושא אבלציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/08/2006 | 19:46 | מאת: גדי

ד"ר ארתור שלום, אני סובל מריפרופים בפרוזדורים,נגד כוון השעון.לפני כחודשיים עברתי אבלציה בהדסה ועדיין התופעה לא נעלמה לגמרי -קרי,יש עדיין ריפרופים.הרופאים בהדסה ממליצים לעוד אבלציה עם ציוד יותר מדויק שיאפשר ביתר דיוק לזהות את המוקדים.השאלה שלי היא האם זה לא מסוכן לבצע אבלציה מספר פעמים ? מה בכלל הסיכונים בתהליך האבלציה ? אשמח לקבל התייחסותך, גדי

שלום גדי, ניתן לבצע אבלציה נוספת, הפעולה נחשבת בטוחה ועל הרופא המבצע להסביר את הסיבוכים הפוטנציאליים בעת ההפניה לפעולה ובעת ההחתמה על טופס ההסכמה מדעת. הסיבוך השכיח ביותר (אם כי מאד נדיר) הוא הזדקקות לקוצב לאחר הפעולה. תודה על פנייתך

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים