אי ספיקה מיטרלית קשה בינונית.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/08/2006 | 23:52 | מאת: שבתאי

ד"ר שלום, אני בן 60 חולה סכרת. יש לי AF עברתי אקו לב: פרוסדור מורחב במידה קלה. אך קיימת אי ספיקה מיטרלית קשה בינונית. אבחנה: Artial Fibrillation בעיות פעילות: DIABETES MELLITUS UNS DIABETES MELLITUS TYPE II (ADULT ONESET NON I (1990) HYPERTENSION (16/04/2006) תרופות קבועות: SIMVASTATIN-TEVA 20MG X 30 {1X1X30} GLUCOSE TEST STRIPS{1 X 30} GLUCOMINE 850MG X 30 {1 X 3 X30} METFORMIN 850MG X 30 {1X2X30} קרדיולוג המליץ: יש מקום לשקול ניתוח: תיקון המסתם המיטרלי. אנא ייעץ לי מה לעשות. מה לדעתך אני נדרש לעשות? האם הניתוח הנ"ל מסוכן? האם יש אלטרנתיבה אחרת? מה אחוזי ההצלחה? האם ישנם סיבוכים? אודה לך אם תוכל להפנות אותי לפרופ' מומחה.(גם בתשלום) בברכה ותודה מראש, שבתאי.

שלום שבתאי, בנוסף לממצאים באקו חשובה מאד גם הקליניקה והתסמינים מהם אתה סובל. אתה זקוק ליעוץ קרדיולוג שמכיר גם את המחלות הנלוות. מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג שתחום התמחותו אקו לב. אם יוחלט על ניתוח אתה זקוק גם לצינתור על מנת להדגים את העורקים הכליליים. שיעורי ההצלחה תלויים במידה רבה במבנה המסתם ובטיב הבעייה, וכן במיומנות המנתח. כל פעולה פולשנית וניתוח כרוכים בסיכון מסויים. כמו בכל מקרה יש לשקול את הסיכונים מול התועלת הצפוייה והתחזית לטווח הארוך. ניתן להתייעץ במרפאת המסתמים ברמב"ם עם התחייבות מתאימה או בתשלום עצמי. לברור פרטים 04-8542342

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים