pericarditis

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/08/2006 | 12:17 | מאת: מאיה

לד"ר שלום הייתי שמחה לקבל קצת רקע על נושא זה. מדוע זה קורה, והכי חשוב מה ניתן לעשות כדי למנוע הישנות המקרה. תודה וסופ"ש שקט מאיה

שלום מאיה, פריקרדיטיס היא דלקת של קרום הלב המלווה בתפליט (נוזל) בחלל הפריקרד. הסיבות לכך מגוונות וכוללות זיהומים שונים, מחלות דלקתיות, ממאירויות שונת ותגובה לפגיעה כגון התקף לב או ניתוח המערב את קרום הלב. הטיפול והיכולת למניעה של הישנות תלוי בסיבה להווצרות הנוזל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים