פיענוח הולטר לב.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/08/2006 | 10:08 | מאת: רן

שלום לך, אני בן 19 ולאחרונה הרגשתי מן הרגשת חנק והפרעה בקצב הלב ממש לשבריר שניה, זה קורה לעיתים רחוקות. עקב כך ביצעתי אקו לב והולטר לב נאמר לי כי האקו לב תקין אך לא קבלתי תשובה לגבי ההולטר. סיכום פיענוח בדיקת ההולטר רשום כך: "קצב בסיסי-סינוס בין 55 ל-135 לדקה. נצפו APBS בודדים ביותר ו-3 Dropped Beats קצרים מאוד. לא נפו טכיארתמיות, ברדיארתמיות או הפרעות הולכה. בזמן הרגשת חנק בחזה לא נצפו הפרעות קצב או הולכה." ברצוני לדעת מה זה אומר בדיוק והאם בריאות הלב שלי תקינה? בנוסף אני עוסק בתחום הבודי בילדינג, מועמד להשתתף בתחרויות ומעוניין להשתמש בסטרואידים. האם יש סכנה ללב שלי בכך? מקוה לתשובה. בתודה, רן א.

שלום רן, לפי רישום ההולטר, כנראה אין קשר בין התופעות שאתה מתאר להפרעת קצב הלב. ברישום במשך 24 שעות לא נצפו הפרעות קצב משמעותיות. נטילת סטרואידים אינה מומלצת, מזיקה, וגורמת תופעות לוואי קשות לטווח הארוך שבחלקן בלתי הפיכות, וזאת ללא קשר לתסמינים שאתה מתאר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים