דופק נמוך ולא סדיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/08/2006 | 06:35 | מאת: אולגה

שלום רב, בני בן 17 ספורטאי (שחיין) בבדיקה שגרתית של לחץ דם התוצאה הייתה 70/130 עם דופק 50 . בבדיקה ידנית אובחן דופק לא סדיר עם סימוכין של א.ק.ג אשמח להבין את המשמעות ועל מה יכול להצביע. תודה

שלום אולגה, באתלטים יש שכיחות גבוהה מאד (כמעט אוניברסלית) דופק איטי עם דופק לא סדיר הנובע בחלקו עקב שינויים נשימתיים וחלקו מסיבות אחרות (כמו סינוס אריתמיה וכו,), ועל פי רוב לא מדובר בפתולוגיה אלא בתופעה פיזיולוגית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים