האם יש סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/08/2006 | 23:46 | מאת: גלעד

שלום, אני גבר בן 23, בריא בד"כ. בחודשים האחרונים אני חש מועקה בחזה לסירוגין, שבאה והולכת. לעתים הכאב הוא חד ורב, ולעתים הוא חלש יותר, אך מעיק ומתסכל. ככל שהזמן עובר הכאבים לא פוסקים, ולעתים אף מחמירים. לפני כתשעה חודשים ביצעתי בדיקת א.ק.ג ונאמר לי כי הכל תקין, וכך אמר לי גם קרדיולוג, ושהלחצים בחזה נובעים מסיבה אחרת, ככל הנראה שרירים. בשבוע שעבר מדדתי לחץ דם, שעמד על 130\70, עם דופק 50. אני עוסק בפעילות גופנית אירובית בין פעם לשלוש פעמים בשבוע, תלוי במצב הרוח. תודה, גלעד

15/08/2006 | 05:52 | מאת: אריאל רוגין

שלום רב, תלונותיך אינן טיפוסיות לבעייה של אספקת דם לשריר הלב (היצרויות בעורקי הלב). אם אין כל ממצאים בבדיקה גופנית ע"י קרדיולוג יש לחפש הסיבה בגורמים אחרים - מערכת עיכול (ושט או קבה) או מערכת שריר + שלד. לכן כדאי שרופא המשפחה יבדוק אותך שוב ויחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות כגון הפנייה לגסטרואנטרולוג או אורטופד. בברכה דר' אריאל רוגין

15/08/2006 | 05:54 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, תלונותיך אינן טיפוסיות לבעייה של אספקת דם לשריר הלב (היצרויות בעורקי הלב). אם אין כל ממצאים בבדיקה גופנית ע"י קרדיולוג יש לחפש הסיבה בגורמים אחרים - מערכת עיכול (ושט או קבה) או מערכת שריר + שלד. לכן כדאי שרופא המשפחה יבדוק אותך שוב ויחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות כגון הפנייה לגסטרואנטרולוג או אורטופד. בברכה דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים