תוצאות בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/08/2006 | 12:07 | מאת: רון

לאחרונה בצעתי בדיקת הולטר - א.ק.ג ורציתי לדעת בבקשה מה משמעות התוצאות. אני בן 46 משקלי תקין, נוטל נורמיטן . הקצב הבסיסי : קצב סינוס. מהירות מינימלית : 56 ממוצעת לדקה. מהירות מקסימלית: 108 לדקה. מהירות ממוצעת 72 לדקה. הפרעת קצב חדריות VPC'S -לא ניצפו. הפרעת קצב על חדריות APC'S- ניצפו סה"כ 5 APC'S במשך הבדיקה. הפרעות הולכה-לא נצפו. שינוי משמעותי בקטע ST - ניצפו שינויי ST והיפוכי גל T לסירוגין.

שלום רון. על פי בדיקת ההולטר, בזמן הרישום לא נצפו הפרעות קצב משמעותיות. על מנת להעריך את המשמעות של השינויים בקטע ST-T בעת הרישום יש לראותם בעין ולא רק לקרוא את התאור ובכל מקרה להייחס לקליניקה ולסיבה לביצוע הבדיקה. אם יש חשד לתסמונת אנגינוטית ולהיצרות בעורקים הכליליים, ואין התווית נגד,ניתן לבצע מבחן מאמץ על סרט נע. תודה על פנייתך לפורום.

11/08/2006 | 23:13 | מאת: רון

17/08/2006 | 12:00 | מאת: reut

שלום אני בת 25 אחרי שני אבלציות ממקור חדרי מטופלת בטמבוקור ודרלין מזה כשבוע ימים קשיי נשימה בוצע אקג שהראה סינוס טכיקרדיה המינון של דרלין הועלה 20 מג3 פעמים ביו רציתי לדעת בבדיקת לחץ דם שעשו הדופק היה 73 ואילו באקג היה למעלה מ100 הרופא לא רצתה להגיד כמה האם השאלה היא האם יכול להיות שטיפול תרופתי כבר לא מגיב וצריך לטפל בשיטה אחרת ? לפעמים מרגישה החסרת פעימה ולפעמים כמו שהלב לא עובד מהן הסיבות לכך ומה כדאי לעשות ? יש לציין שלפני 4 שנים היה לי בהולטר 30,000 vpbs וטריגמניה וביגמניה וcupltes מגוון תרופות קיבלתי אך לשווא פרט לטמבוקור שמנע הפרעות קצב השאלה היא האם יש סיכוי שהטמבוקור עייף או שמה צריך להחליף טיפול והאם אפשר להתיעץ עם אלקטרופיזיולוג בכיר אצלכם ? בתודה reut

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים