סטנט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/08/2006 | 17:19 | מאת: בני

אודה לכם על הסבר : מתי מומלץ להשתיל סטנט רגיל ומתי סטנט מצופה בתרופה? האם אני מבין נכון שסנט עם תרופה מונע חזרת ההיצרות אז מדוע לא משתילים אותו תמיד - כסף??!! בני

שלום בני, סטנטים מפרישי תרופות הם חדשים יחסית, וקיימת לגביהם חוסר ודאות מסויים לגבי תופעות הלוואי לטווח הרחוק, בעיקר בסיכון ליצירת קריש בסטנט, ובמיוחד בחולים העוברים פעולות פולשניות כגון ניתוחים או כאלה הצריכים להפסיק מסיבה כלשהי פלביקס מוקדם מהרצוי. העיכוב של ההיצרות מחדש מעכב גם את תהליך הריפוי הטבעי של העורק לאחר ההתערבות. לאחר השתלת סטנט מפריש תרופה, דרוש טיפול יותר ממושך בפלביקס מאשר בסטנט רגיל, ולכן ישנו גם סיכון גבוה יותר לדמם. בעיקרון רצוי להשתיל סטנט מפריש תרופה בקבוצות החולים בהם הסיכון להיצרות מחדש הוא גדול, ולא להשתילם במקרים בהם ההבדל בינם לסטנט רגיל פחות משמעותי. ואכן ישנו גם שיקול כלכלי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים