אנא עיזרו לי....... אובדת עצות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/08/2006 | 10:35 | מאת: סוזי

אני בת 29 עברתי שתי שאיבות והחזרת מוקפאים אחת. בכל טיפול היו לי התקפים של עלייה בלחץ הדם עד ל160/110 , ההתקפים כללו רעד, קוצר נשימה, הקאות. עשו לי הולטר לב, אקו לב, דופלר כליות+בדיקות דם לאיתור רנין, אלדוסטרון, איסוף שתן, כל הבדיקות תקינות. אני רוצה להמשיך בטיפולים אך הפרופסור לפוריות המטפל אינו מוכן לקחת סיכון עד שיגלו מה יש לי. ממה נובעים ההתקפים לדעתך? האם מסוכן עבורי לעשות טיפולי IVF ? אני מיואשת מהמצב אשמח לשמוע את דעתך לגבי המצב? בתודה מראש

שלום סוזי, חשוב להעריך גם את שאר גורמי הסיכון שיש לך לארועים קרדיו-ווסקולריים. כמו כן יש לדעת באיזה שלב במחזור הטיפול קרו התופעות והאם הן קרו באותו שלב. עלייה זמנית של לחץ דם לערכים אלה לכשעצמה בזמן הטיפול, אם אין גורמי סיכון נוספים ומחלות נוספות לא מהווה לדעתי התוויית נגד להמשך הטיפול. התופעות יכולות משניות לשפעול נוירו-הורמונלי כתופעת לואי של הטיפול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים