החלפה מסתם ללא פתיחת בית החזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/08/2006 | 18:47 | מאת: דליה

ד"ר שלום אמי בת 88 יש קשיי נשימה בהליכה 500 מטר לפני 5 שנים עברה צינטור ההבחנה היא שיש לנתח ולהחלף את המסתם אמי לא היסכמה לעבור את הניתוח כיום ישלה קושי בנישמה אחרי הליכה של 500 מטר הרופא המליץ לה מאחר והיא לא מוכנה לעבור ניתוח יש בבילנסון ניסוי בו מקבלים חולים במצבה להחלפה המסתם נעסה בצינטור קיבלה הפניה לבלינסון אשמח לקבל את חוות דעתך נ.ב אמי בת 88 מתפקדת חיה לבד בבית נ.ב אמי בת 88 מתפקדת גרה לבד בבית

שלום דליה, אכן ישנה טכנולוגיה חדשה בה ניתן לטפל בדרך של צינתור והשתלת מסתם אאורטלי כטיפול בהיצרות מסויידת קשה של המסתם האאוטרלי. יש לראות בטכנולוגיה זו כשלב מחקרי, ואכן תנאי ההכללה בעבודה אשר עומדת להתקיים בביח' בילינסון קשוחים. אם תוחלת החיים הצפוייה של אימך היא מעל לשנה ואין לה מחלות רקע משמעותיות, אם קיימת אינדיקציה לניתוח, עדיין טיפול הבחירה הינו ניתוח להחלפת המסתם. תודה על פנייתך לפורום

02/08/2006 | 19:32 | מאת: דליה

בבילנסון רוצים לבצע את החלפה המסתם אמי מתאמה השאלה מה הסיכון? שמאתי שיש מספר עשרות שעברו את זה בחול ויש בעיה של דליפה של המסתם השמח לקבל פרטים נוספים במידה ויש לך אמי לא מוכנה לניתוח במידה שזה לא מצליח יש דרך חזרה או שחיבים ניתוח חרום?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים