הפסקת אספירין ופלבקס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/08/2006 | 17:28 | מאת: סנדי

אני אחרי 3 MI ועלי לעבור ביופסיה של השד ביום ב'. הכירורג רצה לעשות את הביופסיה כבר היום אולם בגלל התרופות הנ,ל דחה לי זאת עד יום ב'. האם הפסקת התרופות עד יום ב' מספיקה? ומתי אוכל לחזור ולקחת את התרופות הנ"ל שוב? תודה

שלום סנדי, ניתן לבצע ביופסיה גם תחת טיפול בפלביקס ואספירין במידת הצורך, תוך ידיעה כי הדבר יגדיל את כמות הדימום בזמן הפעולה, כך שמספיק להפסיק את הטיפול מספר ימים לפני הפעולה. יש חשיבות לדעת מהי האינדיקציה שבגינה את לוקחת את משלב התרופות ומתי עברת התערבות אחרונה עם השתלת סטנט על מנת ליעץ לך על הטיפול לקראת הפעולה. אם האינדיקציה לנטילת התרופה לא חזקה, רצוי להפסיק אספירין לפחות כשבוע לפני הפעולה ופלביקס לפחות 5 ימים לפניה. תודה על פנייתך לפורום

01/08/2006 | 17:46 | מאת: סנדי

מודה לך מאוד על תשובתך המהירה. עזרת לי ביותר. הצינטור האחרון עברתי לפני שנתיים וחצי ומאז אני לוקחת פלויקס, על דעת עצמי מאחר ויש באפשרותי לקבל אותו חינם. אספירין אני נוטלת כבר 9 שנים מאז ה-MI הראשון. עברתי 3 MI ו-5 צינטוריםו3- סטנטים. מקווה שזה הכל. :-)

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים