שאלה בנושא תרופות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/08/2006 | 14:04 | מאת: אלישע

אני בן 44 ועברתי צינתור +סטנט לפני כשבועיים. מאז אני נוטל 2 תרופות: אספירין ופלויקס. נוכחתי אתמול שמפצע קטן וזניח יש דימום קצת חריג (יותר מידי). שאלתי האם יש קשר בין 2 התרופות והתופעה שהזכרתי. בתודה מראש על התשובה

שלום אלישע, בהחלט יש קשר. שתי התרופות מעכבות את קרישת הדם על ידי עיכוב של תפקוד הטסיות בשני מנגנונים שונים. שתי התרופות הן חיוניות ביותר למניעה של הווצרות קריש בסטנט, בעיקר בתקופה הראשונה לאחר השתלתו ועד שהוא עובר כיסוי מלא על ידי שכבה או שכבות של תאים אשר מבודדות אותו מזרם הדם. גם אם נגרם דימום קטן, אין בשום אופן להפסיק את התרופות ללא התיעצות עם קרדיולוג. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים