"בעית הולכה" א.ק.ג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/07/2006 | 10:34 | מאת: יקיר

מומחים יקרים שלום אתמול עברתי בדיקת א.ק.ג (לא במאמץ) בגלל כאבים שלמזלי התבררו כהתכווצות שרירים. נאמר לי שיש לי אקג מאוד מיוחד ועל אף שלא הבנתי במה מדובר הבנתי שאפשר לחיות עם זה . בגדול נאמר לי שיש לי בעית הולכה (משהו לא בסדר בחשמל) אבל הלב מוצא את הדרך לעקוף את הבעיה. נאמר לי שאנשים חיים עם זה עד 120 1. מה זה אומר בעית הולכה ואילו השפעות יש לזה ? 2. מה הם דרכי הטיפול אם בכלל? נ.ב לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת גילגליון ולפני הניתוח גם עברתי אקו וגם אז היו ליחשושים לגבי תוצאת האקו אבל זה "נגנז" בביה"ח איך אפשר להעביר לכם את התוצאה ?

שלום יקיר, בלב תקין ישנה רקמה יחודית המאפשרת מעבר האות החשמלי בדרך מהירה לכל תאי שריר הלב- זוהי מערכת ההולכה אשר ניתן להמשיל אותה למערכת של אוטוסטרדות במדינה. כאשר יש הפרעה באחד מהסעיפים של מערכת ההולכה, האות החשמלי נאלץ לעבור בדרך איטית יותר בדרכים עוקפות והדבר בא לידי ביטוי באק'ג על ידי הרחבה של הקומפלקס. המשמעות הקלינית תלויה במידת ההפרעה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים