האם אפשר להחליף חומצה פולית בטריקרדיה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/07/2006 | 22:29 | מאת: אלמוני

שלום רב, מצאו אצלי לפני כמה חודשים הומצסטאין ברמה גבוה, היה לי 23 בדיקת דם, עקב גן פגוםMFHR ,טיפול בחומצה 2.5 מ"ג ביום הוריד את הרמה לרמה תקינה (5) נאמר לי שחשוב לקחת טריקרדיה שיש בא מיספר מרכיבים חוץ מהחומצה הפולית 1 מ"ג 10 מ"ג B6 ו 0.4 מ"ג B12 האם מומלץ להחליף טריקרדיה בחומצה פולית. או לקחת אותה בנוסף לחומצה פולית? היו בכלל מחקרים ששללו קשר בין לקיחת חומצה פולית להתקפי לב ומיקרי שבץ אני מתלבט מה לעשות אשמח לשמוע דעתך בעיניין

שלום לך, אינני רואה צורך להוסיף מרכיבים נוספים לחומצה הפולית במינון שהינך נוטל אם רמת הויטמין B12 תקינה. נכון ציינת בפנייתך שלמרות שהומציסטאין מוגבר קשור בשכיחות גבוהה יותר של ארועים תרומבו-אמבוליים, לא הוכח כי הורדת רמתו באמצעות חומצה פולית מורידה את שכיחות הארועים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים