לב - חוסר באונה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/07/2006 | 22:20 | מאת: מילי

שלום. אני בת 25. בזמן האחרון יש לי תחושות מוזרות באיזור הלב, לפעמים הרגשת כוויצים חזקה (לא ארוכה רק חזקה) למשך זמן מסויים, ולפעמים סתם תחושות לא נעימות באיזור מקום הלב ובחלק השמאלי של הריאות. עשיתי בדיקות בסיסיות של דופק ולחץ דם ו-א.ק.ג. והכל בסדר. אבל גיליתי מידע חדש לגביי רק לפני זמן קצר: גיליתי שבעודי תינוקת נמצא אצלי חוסר באונה (?) באחד המסתמים בלב. במקום 3 יש רק 2. המידע הזה לא כתוב בתיק הרפואי שלי, בגלל שזה נעשה באופן פרטי, אצל מישהו פרטי. לאף אחד מן הבודקים לא היה את המידע לגבי האונה החסרה. האם זה בסדר? ומה זה בדיוק אומר חוסר באונה? האם כדאי לי לעשות בדיקות נוספות בעניין? האם יש צורך להכניס את המידע לתיק הרפואי?

שלום מילי, מתאורך נראה שאובחנת כבעלת מסתם אאורטלי דו צניפי (ולא תלת צניפי). ניתן לבצע אקו לב חוזר על מנת לאפיין באופן מחודש את המבנה של המסתם ולעקוב אחר הזרימות דרכו ומימדי אבי העורקים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים