טפול במקרה חרום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/07/2006 | 00:42 | מאת: איתן

שלום רב עברתי לפני מספר שנים התקף לב. מה רצוי לקחת במקרה שיום אחד מרגישים בסבירות גבוהה שעוברים התקף נוסף. האם רצוי מיד (כמובן במקביל לקריאה למד"א) ללעוס אספרין ואם כן איזה סוג ובאיזה מינון, או לשאוף ספריי מיוחד ואם כן איזה סוג? בתודה איתן

22/07/2006 | 13:11 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, החשוב ביותר: 1. לאבחן מוקדם. 2. להגיע מהר ובבטחה למוסד רפואי (לרוב ע"י אמבולנס המצוייד במוניטור ודפיברילטור - למקרה שתאובחן הפרעת קצב חדרית). 3. מומלץ ללעוס 200 מ"ג אספירין (ע"י לעיסה - הספיגה לדם מהירה יותר) 4. ניתן להעזר בניטרטים תחת הלשון. בברכה, דר' אריאל רוגין רמב"ם

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים