בדיקת אקו דופלר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/07/2006 | 13:51 | מאת: מני

לדוקטור שלום רב. קיבלתי תוצאות אקו.אני בן 56 חצי שנה לאחר אוטם ביינוני. חדר שמאל תקין בגודלו. התכווצות גלובלית מופחתת במידה קלה.LVEF מוערך 45-50%. הספטום והקיר הקדמידקים צלקתיים ואקינטיים מחלקם האמצעי עד האפקס. פרזדור שמאלי וחללי הלב הימני תקינים בגודלם. שורש האורטה תקין ברוחבו.אין עדות לצניחה מיטרלית. עדות לנוזל פריקרדיאלי מינימלי וקרוב לודאי פיזיולוגי. בדופלר:אי ספיקה מיטרלית קלה מאד. האם 45-50% הכוונה מתןך 55% או מתוך 100%.? מהו הנוזל המצויין בבדיקה? האם אי הספיקה הקלה צריכה להדאיג ? בתודה רבה מראש.

21/07/2006 | 18:44 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך, בדיקת האכו לב מצביעה כי עברת אוטם בדופן קדמית של חדר שמאל - איזור המסופק ע"י עורק בשם LAD . התיפקוד הוא סה"כ ירוד קלות בלבד. מקטע הפליטה התקין הינו 55-65% הממצאים של אי ספיקה קלה והנוזל הינם ממצאים מאוד שכיחים ולרוב אין להם כל משמעות. תודה על פנייתך, דר' אריאל רוגין, מחלקה קרדיולוגית, רמב"ם

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים